10 minutter med Davide Orazi


Vi taler med den London-baserede vinder af oktobers Coffee Masters-konkurrence i New York City om hans kaffebaggrund, hans oplevelse på konkurrencescenen og meget mere.

AF CHRIS RYAN
BARISTA MAGASIN ONLINE

Forsidebillede udlånt af Coffee Masters

I slutningen af ​​oktober i år strømmede konkurrenterne til Coffee Masters NYC 2022en baristakonkurrence produceret af Allegra begivenheder der fandt sted kl New York kaffefestival. Konkurrencen testede syv discipliner i kaffeproffers styrehuse, inklusive cupping, brygning og færdiggørelse af en signaturdrink. Efterhånden som konkurrencen fortsatte, blev de 16 konkurrenter reduceret til én mester: David Orazikaffedriftsleder kl WatchHouse i London. Vi talte med Davide om at holde ud på den store scene, kammeratskab blandt kaffekonkurrenter og meget mere.

Barista Magasinet Online: Kan du fortælle mig, hvordan du begyndte at arbejde med kaffe, og hvor længe det har været?

David Orazi: Jeg begyndte at arbejde med kaffe tilbage i Italien, hvor jeg begyndte at lære grundlæggende baristafærdigheder og arbejdede på nogle få barer på restauranter og hoteller. Men jeg kom virkelig op i specialkaffe, da jeg flyttede til Storbritannien i 2015. Her indså jeg hurtigt, hvor meget branchen havde at byde på, og besluttede, at det var den vej, jeg ville gå. Specialkaffe bliver ved med at udvikle sig dagligt, og det er det, der virkelig tiltrak mig ved det – altid at kunne lære noget nyt eller anderledes.

Davide Orazi vandt 2022 Coffee Masters-konkurrencen i New York efter at have vundet
tredjepladsen ved Coffee Masters i hans nuværende hjemby London. Foto af Massimo Shyrbi.

Kan du fortælle lidt om dit job som kaffedriftsleder hos WatchHouse, og hvad du laver der?

Jeg beskæftiger mig hovedsageligt med alt, hvad der er operationelt på kaffesiden af ​​tingene på vores websteder, såsom kvalitetskontrol, barista-uddannelser og mærkestandarder. Jeg fokuserer også på åbningen af ​​vores nye butikker, organisering af maskininstallationer, kaffetræninger og alt hvad der følger med at åbne en café.

Davide smager noget med en ske ud af en metalkop.  Tatoveringer er synlige på hans underarme.  Foran ham smager nogen noget fra en keramisk skål.
Davide siger, at Coffee Masters-konkurrencen tester dig på alle færdigheder, hvilket tvinger dig til konstant at forbedre dig. Foto af Massimo Shyrbi.

Jeg kan se, at du blev nummer tre ved Coffee Masters i London i år. Hvad kan du lide ved konkurrencen, og hvorfor er du blevet ved med at konkurrere i den?

Jeg elsker formatet af Coffee Masters, da det giver dig mulighed for at være helt dig selv på scenen og sammen med dommerne. Det tester konkurrenterne i alle færdighedssæt, hvilket ikke sker i nogen anden konkurrence. Den er også uforudsigelig, hvilket gør konkurrencen meget mere interessant og sjov. Det presser dig bestemt til at være en bedre allrounder og professionel i stedet for at fokusere på et specifikt færdighedssæt.

David holder sit trofæ og den gigantiske check af gevinster op, omgivet af andre involverede i konkurrencen.
Davide siger, at han var taknemmelig for det støttende system af konkurrenter og arrangører på Coffee Masters NYC. Foto udlånt af Coffee Masters.

Hvordan forberedte du dig til New York Coffee Masters-konkurrencen?

At kende konkurrencen meget mere detaljeret – efter at have konkurreret i London allerede – hjalp mig helt sikkert med at forstå præcis, hvad jeg skulle fokusere på. Da der er syv discipliner, ønskede jeg at dedikere hver træningssession til en bestemt. Jeg er så heldig at være omgivet af fantastiske fagfolk og en fantastisk træner med en række unikke færdighedssæt, så jeg bad dem træne med mig på forskellige dage i ugen for virkelig at få mest muligt ud af hver session.

David har et espresso-portafilter i venstre hånd og banker på det med den anden hånd for at ordne grunden.
Davide tilbereder espresso i New York. Foto af Massimo Shyrbi.

Hvordan var din oplevelse hos Coffee Masters New York?

Det, der overraskede mig både i New York og London, var, hvor tæt og støttende hver enkelt konkurrent og hold er med hinanden. Dette gælder også for alle, der arbejder bag kulisserne, såsom arrangører og backstage-hjælpere. De var altid der for at hjælpe og støtte os konkurrenter med alt, hvad vi kunne have brug for, og de sørgede for, at alt gik glat.

Til sidst, gik noget særligt godt, som du krediterer for at hjælpe dig med at vinde?

Efter London Coffee Masters indså jeg, at jeg skulle bruge mere af min tid på latte art, da det var noget, jeg ikke rigtig havde fokuseret på tidligere. Det endte med at blive en god fordel i alle latte art-runderne. Jeg er nødt til at give det meste af æren til min træner, Lukas Haertelsom brugte hver træning med mig på at presse mig til at gøre det bedre og bedre hver gang. Også til alle, der hjalp os, gav os feedback og støttede os under vores træningssessioner, tak! Ikke at nøjes med et godt resultat, men at stræbe efter det bedste er det, der helt sikkert spillede en stor rolle i sejren.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *