Æble granola – Lazy Cat Kitchen

æble granola morgenmad

Jeg er ved at afslutte mit ophold i Krakow, og selvom jeg har hygget mig utroligt meget, er jeg klar til at tage hjem. Vejret er pludselig blevet ret koldt og elendigt, og jeg har ikke pakket nok varmt tøj til én. Jeg savner også Duncan, Tina og min seng og min rutine.

Min dagens opskrift er en simpel granolaopskrift, som jeg har nydt meget på det seneste. Den er nøddeagtig, sprød og kun mildt sød takket være brugen af ​​æblemos i stedet for noget af ahornsiruppen. Det giver en perfekt morgenmad sammen med en vegansk yoghurt og nogle årstidens frugter – jeg brugte bær, da de stadig var i sæson, da jeg lavede denne opskrift, men uanset hvilken frugt du nyder, vil den være lige så god.

æble granola boghvede

æble granola våde ingredienser

æble granola tørre ingredienser

æble granola bakke

æble granola bagt

æble granola bagt tæt

æble granola tæt på

 • 30 g / 2 dybede spsk rå boghvede gryn*
 • 30 g / ¼ kop tørrede tranebær (eller sultanas)
 • 30 g / ¼ kop hasselnødder (eller mandler)
 • 60 g / ¼ kop glat æblemos
 • 7 g / 1 spsk stødt hørfrø
 • 30 g / 2 spsk dryppende mandelsmør eller flydende olie (f.eks raffineret kokosolie)
 • 30 ml / 2 spsk ahornsirup* eller andet flydende sødemiddel
 • 100 g / 1 dynget kop helvalset havre (GF hvis nødvendigt)
 • 25 g / 3 spsk græskarkerner (eller solsikkekerner)
 • ¾ tsk kanel
 • ¼ tsk bagepulver
 • 1/8 tsk fint salt

METODE

 1. Udblød rå boghvedegryn i kogende vand i 20 minutter, og tranebær og nødder i koldt vand i samme tid. Dræn godt af.
 2. Forvarm ovnen til 130 ° C / 265 ° F blæserfunktion (eller 150 ° C / 300 ° F uden blæser) og beklæd en stor bageplade med et stykke non-stick bagepapir.
 3. I en stor skål blandes æblemos, stødt hør, mandelsmør (eller olie) og ahornsirup. Rør godt, indtil det er godt blandet, og sæt til side i 10 minutter, så hør aktiveres.
 4. Tilsæt havre, græskarkerner, drænede boghvedefuger, tranebær og hakkede nødder, kanel, natron og havsalt. Bland rigtig godt
 5. Fordel granolablandingen på den forberedte bageplade i et enkelt lag og bag i ca. 35-40 minutter. Drej bakken rundt og giv granolaen røre efter cirka 20 minutter.
 6. Lad granolaen køle af (den bliver sprød) før brug. Opbevares i en lufttæt beholder, den holder i et par uger, hvis den opbevares væk fra fugt.

NOTER

*Sørg for at bruge rå boghvedefuger (i modsætning til kasha, som er ristet og har en stærk smag). Jeg brugte boghvedefuger til at tilføje en behagelig knas og næring, men hvis du ikke kan finde dem, skal du blot bruge 30 g ekstra (1/3 kop) havre.

*Denne granola er kun en anelse sød, men tilføj gerne endnu en spiseskefuld ahornsirup, hvis du gerne vil have den sødere – der er ingen grund til at ændre noget andet.

Hvis du gerne vil have en helt sukkerfri opskrift, så tjek denne her. Jeg har prøvet at lave denne granola uden ahornsirup, men det er simpelthen for ubehageligt at spise efter min mening.

ERNÆRINGSINFO

*per ¼ kop portion (1 ud af 8)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *