En ode til varm kaffe, et kreativt skrivestykke » CoffeeGeek

Jeg fylder mit kaffekrus op, sætter kanden ned, og løbet er i gang.

Jeg vil nyde hver tår, men hvert sekund, der går, bringer mig tættere på fortvivlelsen. Jeg ønsker at bevæge mig fremad i en lige linje, men alligevel er dette løb fyldt med stop og starter. Gå for hurtigt og jeg bliver forbrændt. Gå for langsomt, og mine smagsløg vil formane mig.

Jeg gør fremskridt, når halvvejs gennem pokalen, for kun at fare vild i mit forfatterskab. Jeg vender tilbage til koppen, tænker, beder, måske bliver det ikke så slemt. Måske kan jeg stadig redde denne situation.

Men nej. Grænsen er overskredet. Alle gode ting skal have en ende. Varm kaffe udeladt bliver til sidst kold.

Misforstå mig ikke, jeg kan godt lide kaffe på næsten enhver måde. Kaffeis, chokoladeovertrukne espressobønner, og hvis min kone ikke blev færdig med sin kolde bryg, skal jeg nok have resten. Eller, hvis stjernerne stemmer overens, bestiller jeg en frappe (shoutout til Aroma). Men intet kan holde et stearinlys til varm kaffe.

Duften. Dybden. Smagen. Alt er forhøjet, når temperaturen stiger. Det er derfor, uanset vejret, uanset om jeg drypper sved efter en træning eller rejser mig groggily op af sengen, jeg konsekvent vender mig til varm kaffe. Så snart koppen bliver kold, ændrer hele smagen sig, og ikke på en måde, der plejer at stemme overens med mig.

Jeg er ikke alene om denne opfattelse. Som Cook’s Illustrated bemærker, “undersøgelser har vist, at når mad, der er afkølet til 59 grader og derunder, indtages, [taste bud protein channels] knap åben, hvilket minimerer smagsopfattelsen.”

Fra kolde vintre i Boston som universitetsstuderende til min fugtige bryllupsrejse i Vietnam har jeg forkælet mig med varm kaffe. Jeg nød endda varme kopper joe under et nyligt besøg i Palm Springs, Californien, hvor temperaturen regelmæssigt overstiger 100 grader Fahrenheit.

Is kaffe teknisk set kunne have føltes mere forfriskende, men der er vand og øl til det. Selv med ørkensolen bagende i Palm Springs, fyldte de varme kopper kaffe stadig min næse, min mund, min sjæl med en varme, som den omgivende temperatur aldrig kunne.

Og derfor beder jeg dig om ikke at lade disse eksterne faktorer diktere dine kaffevalg. Hvis du virkelig er i humør til iskaffe, eller du bare er en af ​​de mennesker, hvis smagsløg kalder på noget koldt, så forstår jeg vel konceptuelt. Men for dem, der glæder sig over dampen, der stiger fra en kop sort guld, ved, at oplevelsen kan holde i ethvert miljø.


Jake Safane er freelancejournalist og indholdsmarketing, der bor i LA, og som har arbejdet for virksomheder som The Economist. Når han ikke drikker kaffe for at sætte skub i sit forfatterskab, nyder han at bage veganske lækkerier og dyrke motion.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *