Gulerods tranebærsalat – sydlig bid

Denne opskrift på gulerods tranebærsalat bytter de klassiske rosiner ud med tørrede tranebær og tilføjer ananas, ristede pekannødder og citron for en lys, frisk, sprød side, som din familie vil elske!

Gulerod Tranebærsalat i en blå skål

Ok, jeg indrømmer det. Jeg er ikke rosinfan. Det er faktisk ret mildt sagt. Jeg har en ret stærk foragt for tingene. Men jeg elsker gulerødder. Så da nogen spurgte mig den anden dag, om jeg kunne lide gulerodsrosinsalat, sagde jeg: “Nej, jeg kan ikke lide rosiner.” Men tanken slog mig, at jeg bare kunne bytte rosinerne ud med tørrede tranebær. Det har jeg gjort i andre opskrifter som min bedstemors Icebox Frugtkage, så hvorfor ikke her?

Gulerod Tranebærsalat i en blå skål

Så jeg tog en klassisk gulerodsrosinsalat, byttede disse rosiner ud, tilpassede dressingen lidt og tilføjede ananas og ristede pekannødder til blandingen. Resultatet er en sprød, frisk, sprød salat med sødme og smag, som jeg virkelig elsker.

Gulerod Tranebærsalat i en blå skål

Den største udfordring ved at lave denne salat er at rive gulerødderne. Det er lidt tidskrævende og kræver lidt albuefedt, hvis du bruger en gammel skolekasse rivejern. Ved at bruge makuleringstilbehøret på din foodprocessor eller mixer sparer du masser af tid.

Du kan også bruge en 10-ounce pose tændstik gulerødder for at gøre processen endnu nemmere, men jeg fandt teksturen ret anderledes og ikke helt, hvad jeg ønskede. Alligevel, hvis du mangler tid eller ikke har en måde at rive dem på, vil tændstikgulerødderne fungere.

Gulerod Tranebærsalat i en blå skål

Et par ting at bemærke:

Opskriften kræver omkring 6 mellemstore gulerødder. Jeg fandt ud af, at det var omkring 1 pund gulerødder. Når de er revet, skal du bruge 3 1/2 til 4 kopper.

Jeg valgte at lægge mine tranebær i blød i den drænede ananasjuice og lidt varmt vand (lige nok til at dække dem) for at få dem til at fyldige, men det er ikke et krav.

Ja, du kan bruge rosiner i denne opskrift – almindelige eller endda gyldne rosiner.

Når det kommer til pekannødder, tilføjer ristning af dem en dyb smag og intensiverer smagen. Sæt dem i en 350° ovn i cirka 5 minutter, hvis de er i stykker, eller 7 til 8 minutter, hvis de er halvdele. Bare tag dem ud, når de er duftende. Du skal også lade dem køle helt af, før du tilføjer dem til salaten.

Hvis du hader dig selv, kan du bytte mayoen ud med græsk yoghurt. (Bare for sjov, selvfølgelig – måske. 😆)

Når det kommer til at skrælle de gulerødder, er det et spørgsmål om præference. Hvis de er skrubbet godt, er der ikke noget galt med at spise skrællen. Nogle folk siger, at de har en “jordisk” smag, så du kan bestemt skrælle dem, hvis du vil.

Opskriftskort

Gulerods tranebærsalat

Noter

*Du kan bytte de revne gulerødder til 1 (10 ounce) pose tændstikgulerødder, hvis det ønskes. Konsistensen er lidt anderledes, men den er stadig lækker.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *