Hvorfor alle kaffedrikkere bør besøge en kaffefarm » CoffeeGeek

Så kompleks som kaffe kan smage, kan det virke simpelt at lave en kop. For simpelt. Du maler nogle kaffebønner, tilsætter lidt varmt vand og voilà. Men virkeligheden er, at at få disse bønner i en forbrugers eller baristas hænder involverer en meget mere besværlig, langvarig og nogle gange endda farlig proces. For mere fuldt ud at værdsætte en kop joe, skal du komme til roden af ​​kaffe – eller i det mindste kaffeplantens blomster – ved at besøge en kaffefarm, hvis du har midlerne til det.

Som kaffeentusiast og en, der har arbejdet i kaffebarer, troede jeg, at jeg havde en ret god forståelse for, hvad der gik med at lave kaffe. Men det var først, da jeg tog en tur til Guatemala og besøgte en kaffefarm for første gang, at jeg indså, hvor lidt jeg forstod i forhold til den faktiske oplevelse.

For at være retfærdig var det at besøge kaffefarmen en turistet, færdigpakket udflugt, næsten som den pastorale version af at besøge et mikrobryggeri. Så jeg er sikker på, at den sande oplevelse af at arbejde på en kaffefarm stadig undslipper mig. Men på blot et par timer, der inkluderede at stå i sengen på en pickup truck for at gå ud på markerne, spænde en kurv om mit affald og plukke de modne kirsebær fra træerne under den varme sol, indså jeg på egen hånd, hvor svært arbejdet kan være .

Prisvurdering

Det, der virkelig slog mig ved mit besøg, var sammenstillingen af ​​at opleve dette hårde arbejde og så høre, hvor lidt arbejdere typisk får løn, selv på denne progressive kaffefarm. Uanset leveomkostningsforskellene er det svært at forestille sig at tjene omkring $10 om dagen (eller mindre på en velfungerende kaffefarm), især i betragtning af hvor vanskeligt arbejdet er. Og det er bare at plukke kirsebærene.

At se hele produktionsprocessen fra kirsebær til bønne til en dampende varm kop kaffe får mig til at føle mig flov over alle de gange, jeg snuppede en $1 “deal” i en delikatesse. Etisk fremskaffet kaffe bør være udgangspunktet, ikke det højpandede, kaffesnob-alternativ. At besøge en kaffefarm har hjulpet mig med at forstå dette på mere end blot et konceptuelt niveau, og jeg anbefaler stærkt, at andre kaffedrikkere gør det samme.

Selvfølgelig kan det lyde som en, der har studeret i udlandet og kommer tilbage med en såkaldt ekspertise og påskønnelse af europæisk kultur. Men at besøge en kaffefarm, selv som en del af en ferie, er virkelig både en sjov og oplysende oplevelse.

I et par år nu var rejser uden for rækkevidde for mange af os på grund af pandemien, selvom vi for det meste er tilbage til det normale nu. For andre har de måske ikke midlerne til at besøge en egentlig kaffefarm. Der er stadig måder for disse mennesker at få denne oplevelse, som udforsket i dette medfølgende blogindlæg, der blev lavet sidste år.


Jake Safane er freelancejournalist og indholdsmarketing, der bor i LA, og som har arbejdet for virksomheder som The Economist. Når han ikke drikker kaffe for at sætte skub i sit forfatterskab, nyder han at bage veganske lækkerier og dyrke motion.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *