Majs med sorte bønner og Epazote Opskrift – Rancho Gordo

Print

Salater

Sider

Vegetarisk

Jeg havde et halvt kilo frosne majs i min fryser, og jeg gør mit bedste for rent faktisk at bruge det, der er derinde. Jeg er meget god til at lægge ting i fryseren, men jeg er ikke så dygtig til faktisk at bruge dem. Jeg hader at spilde mad, så på trods af, at der kom majs på landmændenes markeder og butikker, brugte jeg det frosne.

Det var en fin ret, og jeg planlægger at lave den igen og igen. Kernerne af majspop og bønnerne får det til at virke cremet og overbærende. Jeg brugte epazote, et vidunderligt ukrudt, mest berømt for at give smag til sorte bønner i Oaxaca, men det er en naturlig partner til majs, svampe og quesadillas. Jeg dyrker det, men jeg ser det ofte på mexicanske markeder og langs togskinner. Hvis du ikke har adgang til det friske, skal du ikke bruge det tørrede. Det er værdiløst. Du kan erstatte koriander eller persille, og jeg vil ikke dømme dig, hvis du ikke dømmer mig for at bruge frosne majs i juli.

  • 1 pund frossen majs
  • 1/2 løg, hakket
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 kop kogte, drænede Rancho Gordo Midnight Black, Ayocote Negro eller Santanero Negro Delgado bønner
  • 1/4 kop løst pakket frisk epazote, hakket
  • Salt og peber

Serverer 2 til 4

  1. Kom majsen i en gryde med cirka en halv tomme vand og bring det i kog. Bliv ved med at lave mad, indtil majsene er skilt og ikke længere er frosne, men ikke helt kogte, cirka 3 minutter. Dræn og reserver majsen, kassér vandet.
  2. I gryden, svits løg og hvidløg i olivenolien ved middel varme, indtil kogt, omkring 5 til 8 minutter. Tilsæt bønner og reserveret majs og varm igennem. Smag til med salt og peber. Vend forsigtigt med epazoten og server.
  3. Dette kan også serveres stuetemperatur og endda koldt som salat.


← Ældre indlæg

Nyere indlæg →

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *