Nem ristet kål – sydlig bid

Denne opskrift på min letstegte kål er en lækker anderledes måde at servere en af ​​mine yndlingsgrøntsager på. Højtemperaturstegen frembringer en fantastisk smag og giver dig sprøde kanter, som min familie elsker!

Nem ristet kål på et fad

Kål må være en af ​​mine yndlingsgrøntsager. Uanset om det er stegt, kogt, sauteret eller endda råt i ting som coleslaw, har det bare altid været en grøntsag, jeg virkelig godt kan lide.

Og vi nød virkelig smagen af ​​ristede grøntsager som mine ristede grønne bønner og rosenkål, så det gav bare mening også at prøve at riste noget kål.

Nem ristet kål på folie

Og I ved alle, at jeg er stor fan af at tilføje smag ved hvert trin og på alle mulige måder, så mens mange opskrifter krævede olivenolie, byttede jeg det ud med lidt flydende guld – baconfedt.

Misforstå mig ikke, det er super lækkert med olivenolien, men baconfedtet giver kålen den der røgede smag, som jeg elsker. Kan du bruge olivenolie? Absolut! Er baconfedt bedre? Sikkert er det.

Nem ristet kål på folie

Så hvad er baconfedt, og hvordan opbevarer jeg det?

Kort sagt er baconfedt det afsmeltede fedt, der bliver tilbage, når man tilbereder traditionel svinebacon. Det er en fantastisk måde at tilføje smag til en række ting – især grøntsager. Jeg laver endda en salatdressing ud af det.

Når det er afkølet, men stadigvæk flydende, sir jeg det simpelthen gennem et kaffefilter eller en mesh-si lige ind i en lukkelig beholder eller krukke. Ved at si det får de stykker af kødresterne ud, hvilket kan få det til at harske hurtigere.

Og selvom du sikkert husker, at din mor eller bedstemor har holdt det lige på bordpladen, er det virkelig bedre ud fra et fødevaresikkerhedssynspunkt at opbevare det i køleskabet eller fryseren. Den holder sig stort set uendeligt i fryseren – det er der jeg opbevarer min. Den holder sig i køleskabet, når den er ordentligt sigtet, i op til et år.

Brændt kål på et fad

Da jeg satte denne opskrift sammen, valgte jeg at bruge hele kålhovedet for ikke at have rester af råkål. Det gør en del og kræver to bageplader. Når alt det er sagt, skalerer denne opskrift perfekt ned. Et halvt kålhoved fungerer lige så godt. Jeg giver jer alle muligheder. 😄

Når det kommer til at snitte kålen, foretrækker jeg at klippe bunden af ​​stilken af, men lade kernen af ​​kålen være intakt. Det hjælper at holde det hele sammen.

Og siden jeg nævnte at holde sammen… Mange opskrifter derude kræver, at du vender kålen halvvejs i tilberedningstiden. Jeg fandt dette ret problematisk. Det hele falder bare fra hinanden – også når kernen holdes intakt. Det smager stadig lækkert, men ser bare lidt rodet ud, når det falder fra hinanden. Du er velkommen til at gøre det på begge måder.

I nyder alle!

Opskriftskort

Nem ristet kål

Noter

Denne opskrift kan nemt halveres – med kun 1/2 kålhoved og en bradepande.
Mange opskrifter kræver, at du vender kålen halvvejs i kogetiden, men det har jeg aldrig haft held med. Det falder bare altid fra hinanden.
Easy Roasted Cabbage - billede for Pinterest

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *