Porttia Portis fortæller om sine planer efter NKG PACE-programmet

NKG Pace Partner Porttia Portis står smilende foran hylder fyldt med kasser.  Porttia har fletninger og briller, bærer sorte bukser og en denimjakke over en brun top.
Porttia Portis er en af ​​tre NKG Pace Partners, der lærer Q-gradering i år.

Fra barista til kaffepædagog: Porttia Portis fortæller om sine planer efter NKG PACE-programmet.

AF VASILIA FANARIOTI
SENIOR ONLINE KORRESPONDENT

Billeder udlånt af Porttia Portis

NKG PACE er et kvalitetskontrol træningsprogram designet til at skabe muligheder for sorte amerikanere og øge diversiteten i kaffeindustrien. Programmet, et samarbejde mellem Neumann kaffegruppe og Kaffekoalition for racelighedlanceret i maj sidste år. (Du kan læse mere om NKG Pace i oktober + november 2022 trykte udgave af Barista Magasinet her.)

I dette eksklusive interview sætter vi os ned med Portia Portis (hun/hende), en deltager i NKG PACE-programmet, for at diskutere sin erfaring i kaffeindustrien og sine planer efter programmet.

BMag: Så, Porttia, hvad fik dig til at ville ansøge om NKG PACE-programmet?

Portia Portis: I løbet af sommeren 2020 var jeg klar til at holde op med at arbejde med kaffe på trods af hvor meget jeg elskede det. Jeg var udmattet ikke kun af belastningen af ​​at være en vigtig arbejder under pandemiens højdepunkt, men også af at eksistere i overvejende hvide kafferum, der nægtede at validere mig som en sort kvinde. Jeg stødte på NKG PACE-programmet efter endelig at have fundet andre BIPOC-kaffeprofessionelle, der var forpligtet til at øge mangfoldigheden og inklusiviteten i kaffe, og troede, at mine stille bønner var blevet besvaret. Det har været en tur lige siden.

Hvordan har oplevelsen været indtil videre?

Oplevelsen har været mere bekræftende, end jeg havde forventet. I det årti, jeg har arbejdet i kaffeindustrien, blev jeg altid behandlet som en udestående, som om det var et chok, at jeg kunne være så vidende om kaffe. I den første uge af programmet sørgede instruktørerne for det de to andre deltager Partnere og jeg vidste, at vi var der af en grund, at vores oplevelser ikke var forgæves.

Porttia er en journalist, der er blevet kaffeprofessionel fra Dallas, via Dayton, Ohio.

Det var første gang, jeg virkelig følte mig set, mens jeg arbejdede i kaffeindustrien. Det var validerende at møde andre professionelle sort kaffe med forskellige, men i sidste ende ens oplevelse af at blive mødt med modstand ved hver tur. Vi var alle stædigt engagerede i vores karriere inden for kaffe for at skabe rum for andre som os, og det føltes som en stor vægt af mine skuldre endelig at modtage støtte på et institutionelt plan.

Hvad har været den mest udfordrende del af din overgang til kaffeindustrien?

Bogstaveligt talt at være en sort kvinde. Jeg har hele tiden skullet bevise mig selv for de mest basale ting. Jeg kan ikke tælle antallet af gange, jeg er blevet løjet for og om, kaldt ud af mit navn, truet med at blive fyret og fået alle mine oplevelser afvist, fordi jeg var den eneste sorte person i rummet. Folk leder altid efter makroudtryk for racisme i kaffeindustrien, men nogle af de mest lumske former for racisme og diskrimination er mikroaggressioner.

Jeg forsøger at erkende, hvor meget privilegium jeg har i disse situationer, fordi jeg har lysere hud, hvilket har en tendens til at få hvide mennesker til at føle, at jeg er tættere på dem, fordi de antager, at jeg er blandet med hvid. I det sekund, de finder ud af, at jeg ikke er det, ændres deres adfærd, og jeg bliver behandlet anderledes. Jeg har lært at bruge disse erfaringer som en markør for, hvem jeg kan og ikke kan stole på, men også som en måde at advokere for andre BIPOC så indædt, som jeg kan. Hvis jeg bliver lukket ind i disse “eksklusive” rum, kan jeg lige så godt bruge dette påståede privilegium til at kæmpe for retfærdighed.

Porttia bruger sin journalistiske erfaring til at give udtryk for manglen på mangfoldighed og retfærdighed i kaffe.

Tror du på, at dette program vil åbne flere døre for dig i kaffeindustrien?

Jeg tror bestemt, at dette program vil åbne flere døre for mig i kaffebranchen. Kaffeindustrien værdsætter erfaring og akkreditering lige så meget som enhver anden industri, og NKG PACE-programmet gør et fantastisk stykke arbejde med at lære partnerne og jeg om alle aspekter af kaffe. Jeg føler, at den uddannelse, jeg modtager, kan anvendes i så mange forskellige tilfælde.

Jeg forstår, at du er flyttet til Seattle for at arbejde med Atlas kaffeimportører i forbindelse med programmet – hvad har hidtil været din yndlingsdel af jobbet?

Min yndlingsdel af jobbet er en binding mellem cuppings i QC-laboratoriet og at hjælpe med det udgående prøveudtagningssystem. Jeg elsker cupping med QC-afdelingen på grund af hvor meget jeg lærer om de sensoriske aspekter af kaffe, da vi konstant dissekerer forskellene mellem at smage og drikke kaffe.

Vi har det også bare godt med at hakke det op om livet. På den anden side elsker jeg at hjælpe med udgående prøveudtagning, fordi jeg kommer til at lære mere om kaffe i dens grønne fase, og det er i sidste ende tilfredsstillende at udføre en opgave fra start til slut. Det kradser en mærkelig del af min hjerne, der kun føles produktiv, når jeg kan se resultatet af mit arbejde.

Porttia poserer for kameraet, det ene ben bøjet, Foran hylder med tørvarer.  I forgrunden ses en loftslampe.
Porttia planlægger at bruge de færdigheder, hun lærer som NKG PACE-partner, til at hjælpe med at uddanne og løfte andre BIPOC i kaffeindustrien.

Hvad er dine kaffeindustrirelaterede mål, efter du har gennemført programmet?

Mit mål er at blive kaffepædagog/instruktør, fordi jeg gerne vil undervise mere i BIPOC om alt, hvad kaffe har, uanset om de vil forfølge en karriere i branchen eller bare vil vide mere om den kaffe, de drikker. Jeg har haft så mange samtaler med folk fra alle samfundslag om kaffe, og jeg var virkelig overrasket over, hvor meget folk gerne vil vide mere om det.

Jeg plejede at tro, at det kun var baristaer, der nørder om kaffe, men jeg indså gennem disse samtaler, at flere mennesker ville være villige til at lære, hvis informationen var mere tilgængelig for dem. Det gør mig glad, når folk lærer om de specifikke smagsegenskaber, der tiltrækker dem til kaffe, eller når babybaristaer indser, at de virkelig kunne gøre karriere ud af kaffe og ikke blive set ned på. Jeg tror, ​​at fremtidens baristaer kunne være lige så respekterede som sommelierer og ciceroner, og jeg håber at blive en del af den verden.

Hvad ville være dit råd til en, der overvejer at ansøge om PACE-programmet?

GØR DET! Som jeg tidligere nævnte, var jeg klar til Afslut kaffe helt, før du tilmelder dig NKG PACE-programmet. Jeg ville have gjort bogstaveligt talt alt andet for at undgå at føle den dybtliggende vrede, jeg følte på det tidspunkt, men en lille nagende stemme i mit hoved sagde, at jeg skulle blive ved med at presse på. Snart blev den nagende stemme i mit hoved en ydre stemme fra andre, der genkendte, hvor meget af mit hjerte og sjæl, jeg hældte ikke kun i mit arbejde, men i de andre baristaer omkring mig og det samfund, vi tjente.

Da jeg første gang fortalte folk i mit liv, at jeg tænkte på at søge, fortalte de ALLE mig straks, at jeg ville få det. Det var svært for mig at acceptere, hvor meget de troede på mig på grund af, hvor meget jeg kæmpede med bedragersyndrom, men jeg er i sidste ende glad for, at jeg lyttede. Det sidste årti med at arbejde med kaffe har været en lang, lang vej for mig, men at deltage i NKG PACE-programmet hjalp mig med at se skoven for træerne.

OM FORFATTEREN

Vasileia Fanarioti (hun/hende) er senior onlinekorrespondent for Barista Magasinetog freelance tekstforfatter og redaktør med primært fokus på kaffenichen. Hun har også været frivillig tekstforfatter for JEG ER IKKE BARISTA NPO, der leverer indhold til at hjælpe med at uddanne folk om baristaer og deres arbejde. Du kan følge hendes eventyr kl thewanderingbean.net.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *