Sunde isopskrifter | Amys sunde bagning

Disse sunde isopskrifter er søde, cremede og perfekte til sommer – eller når som helst du har lyst til is! De er alle nemme at lave med mindre end 5 minutters forberedelse. Luksuriøst glatte med en blød konsistens, de er fulde af rig smag og smelter simpelthen i munden. Hurtigt, nemt og lækkert – den bedste slags dessert!

collage af nemme og sunde hjemmelavede isopskrifter at prøve – inkluderer kugler af chokolade, vanilje, oreo cookies 'n cream & chai krydderi

Igennem min barndoms somre, omkring min fødselsdag, min brors fødselsdag og den 4th juli befandt min familie os ofte på den bagerste terrasse, samlet omkring et afløb. Vi stod i en rundkreds og kiggede ned på personen i midten og så på. Når den person så op og nikkede, nogle gange med et næsten bedende blik i øjnene, satte en anden sig på hug ved siden af ​​dem og lagde hænder oven på deres.

Alle tog en tur med at kærne isen.

Vi skruede manuelt i næsten en halv time. Håndtaget måtte ikke stoppe. Vi lagde stensalt og is i mellemrummet mellem metalcylinderen og træspanden, og vi blev ved med at tilføje mere, efterhånden som det smeltede, og vandet dryppede ned ad spandens side og ind i terrasseafløbet.

Med det sorte plastikhåndtag roterende under vores håndflader, mærkede vi mælkeblandingen blive tyk og stiv. Da vores små muskler ikke kunne presse mere, krøb min far sammen og gjorde det færdigt. Da han proklamerede, at det var gjort og løftede metalbaljen op af saltvandet, løb vi indenfor for at få fat i skåle og skeer, ivrige efter vores første smag af den friske, søde, kolde vaniljeis.

For gamle dages skyld trak vi den samme antikke ismaskine ud i sidste måned for at fejre, at min bror fik sin ph.d. Da vi stod rundt om afløbet i baghaven igen, talte vi om, at ingen solgte stensalt længere i min hjemby, og vi endte med at erstatte almindeligt fintmalet bordsalt i stedet for.

Et par uger senere, tilbage i det sydlige Californien, grinede jeg næsten højt midt i butikken, da jeg så en endekappe-skærm.

Det indeholdt fremtrædende gigantiske poser med stensalt – plus moderne ismaskiner designet til at ligne den gammeldags træspand, vi ejede.

Det ser ud til, at vi ikke er de eneste, der har lyst til en smag af nostalgi og hjemmelavet is…

Så jeg tænkte, at det ville være sjovt at dele nogle sunde isopskrifter med dig! Bare rolig – alle disse kan laves i en moderne ismaskine. Ingen håndsving eller antikviteter påkrævet!

Endnu bedre? Disse isopskrifter tager mindre end 5 minutter at forberede!

kugler sund chokoladeis i en hvid skål, omgivet af regnbuedrys og chokoladechips

DE BEDSTE SUNDE HJEMMELAGEDE IS OPSKRIFTER

Sund chokoladeis. En sand klassiker! Den er fløjlsblød med en virkelig rig chokoladesmag. Det er den mest populære isopskrift, jeg har delt på min blog!

kugler sund vaniljeis i en lille hvid skål, omgivet af regnbuedrys og chokoladechips

Sund vaniljeis. Endnu en klassiker! Denne luksuriøse is har en dejlig sød vaniljesmag. Det er også den perfekte baggrund for stort set alle blandinger og toppings!

en kvindes hænder holder en vaffelkegle indeholdende kugler af sundere oreo cookies og flødeis

Sundere Cookies ‘n Cream Ice Cream. Dette var en af ​​mine yndlingssmag som et lille barn! Jeg ville spise al vaniljeisen og gemme Oreo-stykkerne til sidst. (Jeg gør det måske eller gør det stadig ikke…)

kugler sund chai-krydderis i en hvid skål, omgivet af kanelstænger, nelliker og stumper af stødt kanel

Sund krydret is. Du skal ikke banke på det, før du har prøvet det! Jeg ved godt, at krydderier i is kan lyde lidt mærkeligt… Men MAN. Jeg spiste skefuld efter skefuld af dette – og gik hurtigt tilbage for tredjedele. Der er noget positivt magisk over de hyggelige krydderier blandet med den søde, tykke, fløjlsbløde vaniljeis!

Sidebemærkning: Dette var delvist inspireret af den kanel gelato, jeg havde i Canada i løbet af mit sidste år på gymnasiet. Det er en af ​​de bedste smag jeg nogensinde har fået (hvis ikke DET bedst!), alt sammen på grund af den hyggelige kryddersmag. Meget, højt anbefale!

en kvindes hænder holder en vaffelkegle indeholdende kugler sund græskarkrydderis

Sund græskar krydderi is. For dem af os, der bor steder, hvor det er for varmt og ikke føles som efterår før i november, er dette min idé om et godt kompromis! Den har de samme søde og beroligende smage som dine yndlingsgræskarbagte godbidder… Men du behøver ikke at tænde for ovnen eller varme dit hus op for at nyde det. 😉

Tip: Jeg tilføjede også kaffe for at få det til at smage som en Starbucks PSL (lækkert — og SÅ godt!), men du kan sagtens undlade kaffen, hvis du ikke er fan!

en isske med en overdimensioneret kugle sund chokoladeis, omgivet af regnbuedrys og chokoladechips

SÅDAN LAVER DU SUND IS

Jeg har ledt dig gennem de nøjagtige trin for, hvordan du laver sund is i hver af opskrifterne, der er linket ovenfor (inklusive videoversioner af chokolade, cookies og creme og græskar krydderi smag!), men jeg vil kort opsummere vigtige trin også her.

Start med kolde ingredienser. I modsætning til mange bageopskrifter, som småkager og kager, vil du faktisk have, at dine ingredienser skal være kolde – ikke stuetemperatur! Dette hjælper med at gøre processen hurtigere… Hvilket også betyder, at du kommer til at spise is så meget hurtigere. 😉

Brug en ismaskine. Ja, det er fuldt ud muligt at lave sund is uden en ismaskine — og det vil jeg fortælle mere om om et øjeblik! Jeg har dog fundet ud af, at en ismaskine giver den bedste tekstur til hjemmelavet is. Den er tyk, cremet og fløjlsblød med en uimodståelig tekstur ligesom soft-serve. (Yum!)

Dette er den moderne ismaskine, som jeg ejer. Det er overkommeligt og virkelig nemt at bruge! Jeg købte den faktisk i to forskellige farver, hvid og blågrøn. Så meget kan jeg lide det!

Brug metoden “ingen ismaskine”. Jeg har inkluderet, hvordan man laver hver af disse sunde issmag uden en ismaskine i notesektionen i opskriften (placeret direkte under instruktionerne!). Du skal bruge en bradepande af metal, en spatel, en arm, der er klar til at røre rundt og lidt tålmodighed. (Det tager meget længere tid sammenlignet med at bruge en ismaskine!) Konsistensen vil være lidt mere kornet eller iset, men smagen forbliver den samme!

en isske med en stor kugle sund chai-krydderis, omgivet af kanelstænger og nelliker

OSS OM SUND IS

Kan jeg erstatte en anden mælk?
Det kan du helt sikkert! Hvis du ikke har den nøjagtige mælk på ingredienslisten, kan du altid bruge en med en højere procentdel mælkefedt. (For eksempel, hvis opskriften kræver 2% mælk, er sødmælk fint at erstatte!)

For en mælkefri mælkemulighed anbefaler jeg kokosmælk. Den har en fantastisk tyk og luksuriøst cremet tekstur!

Jeg anbefaler ikke at erstatte mandelmælk, cashewmælk og havremælk. Disse har alle et højere vandindhold, hvilket vil give en iskold og hård tekstur i din is. Det samme gør sig gældende for mejerimælk med lavere fedtprocenter (dvs. 1 % eller fedtfri mælk).

Kan jeg erstatte et andet sødemiddel?
Det burde være fint! Jeg har ikke testet disse isopskrifter med forskellige sødestoffer, men andre læsere har og sagt, at deres is stadig blev rigtig godt. Se afsnittet Noter i hver opskrift for mere information!

Min is blev aldrig tyk. Hvorfor det?
Der er to hovedsyndere! Den første er, at mælkeblandingen ikke var længe nok i ismaskinen. Den anden er, at skålen på din ismaskine ikke frøs helt før du brugte den. Sørg for at fryse skålen i mindst 12 timer – men tættere på 24 timer er endnu bedre!

Min is blev iskold og hård, da jeg opbevarede den i fryseren. Er det normalt?
Ja, helt normalt! Disse sunde hjemmelavede is indeholder mindre fedt end traditionelle opskrifter, og de indeholder heller ikke de stabilisatorer, som nogle butikskøbte kaloriefattige is har. Som et resultat bliver de meget hårdere, når de er gemt i fryseren, næsten som om de er klippefaste. Derfor anbefaler jeg, at du spiser din is, så snart den er lavet — det er når den har den bedste konsistens og konsistens! 😉

Men… Jeg har et virkelig simpelt trick til at løse det svære og iskolde problem! Lad bare isen tø lidt op på disken (eller kom den kort i mikroovnen!). Det vil hjælpe det med at blive blødt, så det er nemmere at øse – og så det har en meget pænere, blødere og glattere tekstur til også at spise!

Må jeg dele et billede af min is med dig?
Absolut!! Det ville jeg ELSKE! ♡ Den bedste måde at gøre det på er at dele dit billede med mig på Facebook eller på Instagram. Hvis du deler det med mig på Instagram, så husk at bruge det #amyssundbagning og tag @amyshealthybaking PÅ selve billedet! (Det garanterer, at jeg vil se dit billede! 🙂 ) Jeg glæder mig til at se din sunde hjemmelavede is og høre, hvad du synes om den!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *