Vegansk græskar-ramen – Lazy Cat Kitchen

græskar ramen skål

Nyt år, nyt mig! Hvem er ellers træt af denne nytårstrope? Da jeg er den slags person, der er i en konstant cyklus af selvforbedring, har jeg virkelig ikke brug for en ekstra pind at slå mig selv med… Med dette i tankerne har jeg ikke planer om at dykke ned i diætmad i januar , men bring dig hyggelig, trøstende og nærende mad, som får denne triste vinter til at føles lidt mindre trykkende.

Dagens opskrift – min første i år – er en ret simpel men lækker ramen-inspireret suppe. Det er på ingen måde autentisk – det er lidt af en fusion og lidt snyd, men jeg synes, det er lækkert, nærende og perfekt til denne tid af året, så jeg tænkte, at jeg ville dele det. Mit mål var at bruge noget butternut squash, jeg havde liggende, på en ny måde og gøre det så let som muligt.

Størstedelen af ​​denne suppe bliver lavet i en ovn, så der i høj grad tikker “hands-off”-delen. Jeg forkuler sødt græskarkød og en masse aromater i en varm ovn og blander dem derefter med noget sojamælk og et væld af smagsforstærkere, indtil det er tykt og cremet.

Toppings er også ret enkle. Jeg plejer at bruge shop-købt tofu, som jeg enten slår ind i ovnen sammen med grøntsagerne eller steger i en lille mængde olie, når jeg føler mig overbærende. Vil du hellere lave din egen tofu, kan du også gøre det. Til billederne marinerede jeg godt presset tofu i en blanding af sojasovs, mirin og sake i et par timer, hvorefter jeg lagde den i et tyndt lag kartoffelstivelse og stegte den på panden. Det er lækkert, men det kræver noget fremadrettet planlægning, så jeg springer hele denne proces over, når jeg hurtigt vil have en skål nærende suppe foran mig!

Anyway, denne simple ramen-inspirerede græskarsuppe har været en stor succes i mit hus, og jeg håber, du også vil forelske dig i den. Glædelig januar!

MERE OM INGREDIENSERNE

SUPPE

HVIDLØG: Hvis det ser ud til, at denne opskrift er over toppen med hvidløg, så fortvivl ikke. Hvidløgshovedet bliver ristet og smukt karamelliseret i ovnen, og alt det hårde bliver taget ud af det. Hvis du stadig er lidt usikker, så brug halvdelen af ​​de ristede nelliker og tilsæt mere, hvis det er nødvendigt. Det rå hvidløgsfed tilføjer en smule pift og friskhed til denne suppe i slutningen, men jeg blødgør den ved at trække den i eddike i starten, så der heller ikke er nogen hård hvidløgssmag her, det lover jeg.

RIS VIN Eddike: Jeg brugte en lille mængde risvinseddike (Mizkan er det mærke, jeg bruger i øjeblikket) for at kontrastere sødmen af ​​græskar smukt. Tilføj mere, hvis din gane har lyst til det!

GRÆSKAR: Sødt ristet græskar er det, der giver denne enkle suppe fylde og cremet uden at gøre den tung. Jeg brugte butternut squash (eller butternut græskar, som det er kendt i mange lande i ord), men ethvert sødt fast græskar vil fungere lige så godt.

INGEFRE: Jeg kan godt lide et lille ingefær kick her, men ikke for meget, så jeg har kun brugt et lille stykke, brug mere hvis du foretrækker det.

CHILLI: Jeg brugte en middelvarme rød chili, som jeg ristede i ovnen med alle andre grøntsager for at bløde den lidt op. Hvis du ikke er vild med krydret varme, skal du blot springe den over og måske tilføje et lille skvæt chiliolie til sidst, hvis du har lyst. Brug ellers kun halvdelen af ​​denne chili (gem den anden halvdel til en anden ret) eller skrab frøene ud (det er der, det meste af varmen ligger) og brug kun kødet til et blidt spark.

SKALATS: Jeg forkullede halveret skalotteløg for at gøre den dybere og blødere dens smag. Du kan bruge hvilke som helst skalotteløg eller endda et halvt lille løg, hvis det er det, du har.

VEGETABILSK OLIE: Enhver neutral vegetabilsk olie vil fungere her som jordnøddeolie, solsikkeolie, vindruekerneolie eller risklidolie.

JEG ER MÆLK: Jeg brugte cremet sojamælk (lavet af kun soja og vand, ingen tilsætningsstoffer) for at tilføje cremet til denne enkle suppe. Du kan bruge plantemælk med en hvilken som helst neutral smag i stedet for eller vand og en spiseskefuld eller to nøddesmør (jordnøddesmør fungerer godt) eller frøsmør (afskallet tahin).

UMAMI STOCK CUBE: Da dette er lidt af en snydeopskrift, og al handlingen sker i ovnen, har jeg tilføjet en umami-bouillonterning til denne suppe for at give den en mere dybde af smag. Hvis du tilfældigvis har kombu (tang, der er en traditionel ramen-ingrediens) allerede i dit skab, vil du måske gerne simre et stort stykke af det i vandet, som du vil tilføje til denne suppe i trin 9 i 20 minutter eller deromkring for at tilføre den endnu mere smag. Når du er færdig, fisk din kombu ud og tilsæt tang-infunderet vand for at fortynde suppen, booste dens ernæringsmæssige profil og dens smag på samme tid.

MISO PASTE: Græskar og miso er en match made in heaven, og jeg er stor fan af dem begge, så at tilføje en stor mængde misopasta til denne suppe er ingen sag. jeg valgte hvid misopastasom er ret blød, men mere selvsikker rød miso vil fungere lige så godt – selvom du måske ønsker at reducere mængden efter smag.

JEG ER WILD: En lille mængde sojasovs er rart at tilføje mere smag og justere krydderier. Hvis du er glutenfri eller laver denne ret til en, der er sikker på at bruge glutenfri tamari i stedet. Eller hvis ingen af ​​disse er tilgængelige, så brug en lille mængde salt til at afslutte denne ret.

MIRIN: Et strejf af mirin, sød japansk vin, komplementerer smagen af ​​denne suppe rigtig godt. Det forstærker græskarrets sødme og kontrasterer fint med et strejf af eddike. Hvis du ikke har noget mirin i dit skab, så brug en mindre mængde (da det er meget sødere) ahornsirup eller endda sukker.

TOPPINGS

NUDLER: Brug alle nudler, du kan lide. Da denne suppe er til den tykkere side, gik jeg efter tykkere ramen-nudler frem for den bølgede instant-type, som nok kommer til at tænke på, når du hører ‘ramen’. Jeg brugte forkogte ramennudler af et firma ved navn Seven Moons. De tager 2 minutter at lave mad, og jeg nyder dem virkelig. Afhængigt af appetit foreslår jeg cirka 400-600 g / 14-21 oz forkogte ramennudler til 4 portioner. Hvis du bruger tørre ramennudler, vil du i stedet have noget i retning af 250-300 g / 8,8-10,5 oz.

TOFU: Når jeg laver denne eller en hvilken som helst anden suppe til mig selv derhjemme, rækker jeg ofte ud efter butikskøbt færdigmarineret tofu for at skære ned på min arbejdsbyrde og forberedelsestid, og det er det, jeg anbefaler til denne opskrift. Hvis du foretrækker at tilberede din egen tofu fra bunden, er det dog også en mulighed. Til disse billeder marinerede jeg godt presset tofu i en simpel marinade (2 spsk sojasauce, 2 spsk mirin, 2 spsk madlavningssake) i et par timer, hvorefter jeg lagde den i kartoffelstivelse og stegte den i olie.

BROCCOLI: Du kan bruge det grønt, du kan lide. Jeg valgte lilla broccoli, da den er dyrket i Storbritannien på denne tid af året og bredt tilgængelig i lokale supermarkeder. Pak choi, choi sum, kinesisk spinat, napakål ville alle være lige så passende.

CHILLIOLIE: Jeg elsker at toppe min ramen med chiliolie – det er en ret allestedsnærværende ramen-krydderi, som enhver ramen eller asiatisk madelsker er nødt til at have i deres skab eller køleskab. Jeg laver en all-purpose (kun chiliflager og salt) chiliolie, som jeg drypper på det hele hele tiden, men du kan få en mere spændende chiliolie i velassorterede asiatiske købmænd. Ud over chiliflager har den en tendens til at indeholde hvidløg, løg, stjerneanis, fennikel, peberkorn. Hvis du ikke kan lide krydret varme, så brug en skvæt smag ristet sesamolie i stedet.

veganske græskar ramen ingredienser

vegansk græskar ramen base blandet

vegansk græskar ramen plating

vegansk græskar-ramen-styling

vegansk græskar ramen side

vegansk græskar ramen tofu forberedelse

vegansk græskar ramen tofu

SUPPE

 • 1 hvidløgshoved + 1 ekstra fed
 • 10 ml / 2 tsk risvinseddike
 • 600 g / 21 oz fast sød græskar eller butternut squash
 • 2,5 cm / 1″ stykke ingefær
 • 1 middelvarme rød chili
 • 1 stor bananskalotteløg
 • 15 ml / 1 spsk vegetabilsk olie
 • 480 ml / 2 kopper sojamælk*
 • 1 vegansk umami-bouillonterning (jeg brugte svampeterning)
 • 60 g / 4 spsk hvid misopasta (GF hvis det kræves)
 • 15 ml / 1 spsk sojasovs eller (hvis GF) tamari
 • 20 ml / 4 tsk mirin eller 2 tsk ahornsirup

TOPPINGS

 • 600 g / 21 oz forkogte ramennudler eller GF nudler efter eget valg
 • 200 g / 7 oz mørstilt broccoli*
 • 4 radiser, skåret i tynde skiver
 • 300 g / 10,5 oz din yndlings tofu
 • grønne dele af forårsløg / spidskål, skåret i tynde skiver
 • sesamfrø, til pynt
 • chiliolie, til pynt

METODE

 1. Læg riseddike i en lille skål og riv et fed hvidløg fint i det, sæt til side indtil det skal bruges.
 2. Varm ovnen op til 220° C / 325° F (eller 20° C / 70° F mindre, hvis du bruger blæserfunktion), og tag en stor bageplade.
 3. Skær toppen af ​​hvidløgshovedet af for at afsløre fed, dryp med 1 tsk olie, pak ind i køkkenfolie og kom på bagepladen.
 4. Skræl dit græskar (medmindre skindet er mørt og spiseligt), og skær det i 2,5 cm / 1 tomme tern. Kom i en røreskål (opbevar den bagefter til næste trin) og rør 1 spsk olie igennem. Fordel dem på bagepladen og stil dem i ovnen i 15 minutter.
 5. Smid en hel chili og skrællet ingefær skåret i 2 skiver i skålen med resterende olie, vend til belægning. Skær skalotteløg i halve (behold skindet på) og pensl undersiden med en smule olie.
 6. Efter 15 minutter vendes græskarstykkerne til den anden side. Tilsæt chili, ingefærskiver og skalotteløg (med snitsiden nedad) på bagepladen. Bag i yderligere 15 minutter – indtil græskar, chili og undersiden af ​​skalotteløget ser forkullede ud og ingefæren er blød. Hvis nogle ingredienser er klar før andre, skal du fjerne dem fra bagepladen.
 7. Så snart chilien er klar, læg den under en lille skål i 5 minutter – dampen hjælper med at tage skindet af. Skind den og fjern frøene, hvis du ikke vil have for meget varme. Skræl ingefær og skalotteløg. Kom dem i en blender med forkullet græskar og presset hvidløgsfed ud.
 8. Tilsæt sojamælk, en bouillonterning, misopasta og hvidløg gennemvædet i eddike til blenderen. Blend, indtil det er glat, og kom derefter over i en stor gryde.
 9. Tilsæt cirka 2,5 kopper (600 ml) vand til gryden for at give suppen den rigtige konsistens – du vil have suppen tyk og nærende, men ikke som en suppecreme. Smag til og smag til med sojasovs (eller salt) og mirin (eller ahornsirup).
 10. Varm suppen op lige før du er klar til tallerken.

TOPPINGS

 1. Forbered din yndlings tofu. For nemheds skyld bruger jeg butikskøbt færdigmarineret tofu, som jeg lige slår ind i ovnen (ved siden af ​​græskar), men du kan også selv lave en simpel tofu. Jeg marinerer godt presset tofu i en simpel marinade (2 spsk sojasovs, 2 spsk mirin, 2 spsk madlavning sake) så længe jeg kan, og overtræk den derefter i kartoffelstivelse og pandesteg i olie.
 2. Kog vand i en gryde og tag en bambusdamper. Forbered broccolikøb ved at skære dem i mundrette segmenter og skære tykkere stilke i halve lodret.
 3. Når vandet koger, læg tilberedt brocolli i dampkogeren over gryden. Kog indtil kniven er mør, cirka 7 minutter.
 4. Kog nudlerne i vandet under dampkogeren. Mine færdigkogte Seven Moons ramennudler havde brug for 2 minutter, følg instruktionerne på din pakke.

MONTAGE

 1. Fordel nudler og varm suppe mellem skåle, top med skiver af tofu, dampet broccoli, tynde skiver radise og forårsløg. Drys nogle sesamfrø ovenpå og dryp med chiliolie (eller ristet sesamolie hvis du ikke kan lide varme).

NOTER

*SOJAMÆLK: Jeg kan godt lide at bruge sojamælk (soja og vand, ikke tilsætningsstoffer), da den er cremet, fuld af plantebaseret protein og smagen fungerer godt her, men hvis du ikke kan få soja, så brug en anden neutral smagende plantemælk i stedet. Du kan også bruge vand og blot tilføje 1-2 spsk af dit yndlingsnøddesmør for at gøre denne suppe cremet – jordnøddesmør eller tahin ville fungere godt her.

*TENDSTEM BROCCOLI: du kan bruge ethvert grønt, du kan lide. Jeg valgte lilla broccoli, da den er dyrket i Storbritannien på denne tid af året og bredt tilgængelig i lokale supermarkeder. Pak choi, choi sum, kinesisk spinat, napakål ville alle være lige så passende.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *