Vil du forbedre kaffen? Få en skala » CoffeeGeek

Jeg har en vis baggrund som barista og endda som en, der konkurrerede i en barista-konkurrence (jeg klarede mig meget dårligt), men den cafe, jeg arbejdede på, brugte ikke skalaer. Ejeren er en af ​​de oldschool-fyre, der mener, at espressoblandingen skal være en generationsfamiliehemmelighed, at espressokaffebønner skal være sort blæk, og hvis du ikke kan udvikle det, du gør ved berøring og følelse, har du ikke berør og føl til arbejdskaffe.

Det var min start med kaffe og espresso.

Siden da har jeg opdaget, at kaffe er sæsonbestemt. Den kaffe har en holdbarhed. Den kaffe bør ikke ristes til det punkt, hvor dens dyrebare olier suger ud og harskner. Den kaffe skal være friskkværnet lige før brug. At kaffe kræver et blødt og forsigtigt præg for at smage fantastisk.

Mange af de ting, jeg har anskaffet for at lave kaffe bedre, koster mange penge. Min daglige chauffør er en Breville Dual Boiler, parret med Baratza Vario kværn. Alene de to koster 1.500 dollars som en pakke. Begge dele får min kaffe til at smage bedre, men når du vil tale om fuldstændig bang for dollaren, er køb og brug af en god kaffevægt vejen at gå. Intet har forbedret min generelle kaffe- og espressokvalitet mere.

Mål alt

Den første vægt, jeg købte til kaffe, er en anbefalet til mig på den gamle CoffeeGeek hjemmeside: den amerikanske vægt SC-2KG. Den er lille, men kan veje op til 2 kg i intervaller på 0,1 gram. Det kostede mig hele $13,50 (red.note: desværre er denne vægt ikke længere tilgængelig). Vægten er lille nok til, at den kan passe på drypbakkerne på de fleste espressomaskiner, og den har en stor nok platform til, at den fungerer med de fleste hælde over bryggere.

Denne vægt ændrede fuldstændig min brygning til espresso og kaffe. Før dette ville jeg bruge en standard køkkenvægt, vi skulle “kalibrere” Vario-kværnen, meget sjældne lejligheder. Vario er en timer-baseret kværn, så jeg ville bare indstille, og glemme timer-knappen til espresso-kværn. Problemet er, at den grundlæggende køkkenvægt havde en opløsning på 2 gram; SC-2KG skalaen blev løst ned til 0,1g. Så lad os tale om, hvordan denne ændring til en mere præcis og strammere opløsning forbedrede al min hjemmekaffe.

Espresso

Min espressomaskine var en kilde til frustration i nogen tid. Jeg ville have dage, hvor mine skud var fremragende og jævne, så ville jeg have en række spyttede skud, eller det modsatte, skud, hvor der næsten ikke kom noget ud. Med den nye skala opdagede jeg, at mine espresso-kværndoser faldt med så meget som 1 til 1,5 gram, især når jeg skiftede kaffe. Fordi jeg også ville skifte Vario frem og tilbage mellem dryp-kværn og espresso-kværn, forværrede det problemet.

Ved at introducere en nøjagtig skala i min tilberedning forbedrede jeg konsistensen af ​​den espresso, jeg producerede, med en væsentlig faktor. Det hjalp mig også med at forbedre mig som hjemmebarista: Jeg blev bedre til at “øjeblikke” kaffedosen, og også fornemmelsen for, hvad den rigtige mængde kværn i portafilteret skulle være, når jeg tampede kaffen ned.

Jeg lærte også (fordi jeg ville have næsten den samme dosis brugt hver gang), at det tidspunkt på dagen, jeg bryggede espresso, ville ændre, hvordan ekstraktionen fandt sted. Yderligere lærte jeg, at forskellige kaffer, på forskellige ristningsniveauer og forskellige bønnealdre, alle påvirkede shotkonsistensen. At have en skala forstærkede virkelig dette: Hvis du lader Varioen være urørt, ville en dosis på 18 g kaffe A hældes perfekt ud af Dual Boiler; at bytte kaffe B ind i kværnen og male den nøjagtige samme dosis på 18 g ville resultere i et spruttende skud. Jeg vidste ikke, at denne effekt var så stor, før jeg fik en kaffevægt.

Den lille skala forbedrede mine overordnede færdigheder som barista.

Hælde over

En nøjagtig skala havde også dramatiske effekter på hæld over kaffe. Jeg troede, at det ikke var så vigtigt at have en stram nøjagtighed til at hælde over som det er til espresso, og det viste sig at være sandt, men hurtige svartider fra en skala er meget vigtige for at hælde over kaffe, noget AW-2KG gav noget. , og noget min nuværende skala, en Acaia Pearl, er rigtig god til. Det vigtigste er, at du får nøjagtige tal for alt, der er involveret i at brygge din kaffe.

Jeg tænker altid på 1:16 for pour over – SCA-standarden. Det betyder, at for hver 1 del kaffe, vil du have 16 dele vand. (red.note: nogle bruger 1:17 som startforhold; på CoffeeGeek er vores anbefalede standardforhold 1:15 eller 1 let afrundet spiseskefuld malet kaffe (7-7,2 g) pr. 100 ml brugt vand) Ved hjælp af en vægt, Det kan jeg meget hurtigt regne ud ud fra, hvor meget kaffe jeg startede med. Hvis jeg maler 30 g kaffe, vil jeg bruge 480 g bryggevand.

Den virkelige fordel med hæld over og en hurtig aflæsningsskala er, at du kan bruge vægten mere som en timer og flowhastighedsenhed end noget andet. Til overhældning ønsker jeg to hældefaser: en bloompour, hvor jeg hælder dobbelt mængden af ​​vand til den brugte malede kaffe, og derefter en brygningsfase. Jeg ville ofte have min telefon i timer-tilstand kørende ved siden af ​​brygningsopsætningen, og jeg fandt ud af min flowhastighed aflæst på skalaen (efterhånden som vægten stiger) at jeg kunne time-out min blomstrende hældning i 25 sekunder eller deromkring. Når jeg så hældte bryggevandet igen, ville jeg timeout min hældning for at se, hvor mange gram jeg tilføjede pr. sekund. At se begge disse udlæsninger hjalp mig med at være mere stabil i min teknik, forbedre mætningstider og generelt forbedre kaffen.

En vægt giver dig denne hurtige og nemme aflæsning, og snart bliver det en anden natur at bruge den.

Hvor meget

Du behøver ikke en vægt til $150 for at gøre disse ting. I årevis arbejdede jeg med en skala til $13,50, og det forbedrede min kaffe og espresso mere end næsten noget andet, jeg gjorde, undtagen for at få en rigtig god kaffekværn.

Fordi jeg elsker kaffe, og det er en af ​​mine største hobbyer, gav jeg mig ud og købte en Acaia Pearl skalasom er skalaverdenens rolls royce. De ekstra funktioner og den fremragende iOS-app gør den endnu bedre til hjemmekaffe og espresso.

Når det er sagt, er der stadig mange vægte under $15, som dennesom ikke kun er designet til brug med kaffe, men har ekstra fordele, såsom silikone varmereduktionsmåtter (skæl kan virkelig påvirkes af temperatur), timere og meget mere. De er en solid investering i at forbedre din kaffe og bør ikke overses.


Natia elsker kaffe og nyder chancen for at skrive om det. Hun har tidligere konkurreret i regionale baristakonkurrencer, og selvom hun ikke længere er barista som profession, siger hun, at espresso løber gennem hendes årer.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *